Termenul limită pentru depunerea cererii de plată în Campania 2024 a fost prelungit până 12 iunie inclusiv, conform prevederilor legale, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.
Conform Ordinului MADR nr. 231 din 6 iunie 2024, în acest an cererile de plată se depun la APIA în perioada 4 aprilie – 12 iunie.
„Prelungirea termenului vine în sprijinul fermierilor care, din motive neimputabile lor, încă nu au depus cererile de plată pentru anul 2024 în termenul stabilit iniţial”, se menţionează în comunicat.
Astfel, fermierii sunt aşteptaţi la centrele judeţene şi locale APIA unde vor beneficia de sprijinul funcţionarilor agenţiei în accesarea cu succes a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum şi a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu şi climă.
De asemenea, fermierii care au depus cererea de plată electronic prin accesarea aplicaţiei IPA-Online, pentru închiderea acesteia se vor prezenta la sediile APIA în vederea semnării, iar cei care vor utiliza semnătura electronică vor anunţa în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) funcţionarul responsabil.