• În Prahova, „au rămas pietoni“ 53 de conducători auto

F.T.

Potrivit ultimelor date centralizate de reprezentanții Poliției Române, în perioada 27- 31 mai a.c., la nivelul tuturor inspectoratelor județene din țară s-a acționat cu peste 3.700 de polițiști și jandarmi, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
În acest context, au fost organizate peste 400 de filtre, în cadrul activităților desfășurate fiind verificate 6.976 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate 3.373 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 171 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
„În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 24 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute 276 de permise de conducere, dintre care 41 pentru alcool și 111 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 178 de certificate de înmatriculare”, se menţionează în comunicatul Poliţiei Române.
În ceea ce priveşte raziile derulate în Prahova, tot efective de poliţişti şi jandarmi au acţionat în sistem integrat, în principal pentru combaterea, prevenirea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere, fiind controlaţi în trafic peste 650 de conducători auto. În acest context, au fost reținute 53 de permise de conducere, 43 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 205.000 lei.