V. S.

Lucrările la lotul 3 al autostrăzii A7 – sectorul Dumbrava-Buzău – au început să prindă contur, deși au început cu o întârziere de aproape doi ani, comparativ cu primele două loturi, de la Dumbrava la Mizil și de la Mizil la Pietroasele. Secretarul de stat Irinel Scrioșteanu, de la Ministerul Transporturilor, a prezentat situația din șantierul lotului 3, apreciind că se menține un ritm bun de lucru și pe acest tronson.
”Până în prezent au fost finalizate drumurile tehnologice complet pe ambele părți; organizarea de șantier, fundația pentru 20 de podețe dintr-un total de 51, dar și decopertarea stratului vegetal și stabilizarea terenului de fundare integral pe întreg corpul autostrăzii (14km), precum și pe toate bretelele aferente nodului rutier cu DN2B, unde s-au amplasat peste 150.000 de metri cubi de umplutură”, susține Irinel Scrioșteanu. Conform aceleiași surse, acum se lucrează, printre altele, la descărcarea arheologică și s-au finalizat 300 din cei 1500 de metri aferenţi celor 4 situri arheologice. Finalizarea acestora este preconizată a fi cu 2 luni mai devreme decât termenul prevăzut în estimarea inițială. Pe de altă parte, se lucrează cu 3 foreze și au fost forați 130 din 830 de piloți aferenți pasajelor. Încep lucrările la fundația a 3 structuri dintr-un total de 5 și, de asemenea, au început lucrările la devierea Drumului Național 2 (E85) în vederea devierii traficului pentru a începe lucrările la pasajul de autostradă peste DN2.
Lotul 3 din autostrada Dumbrava-Buzău are o lungime totală de 13,9 km, iar lucrările au început în data de 1 martie 2024, cu termen de finalizare 20 de luni.