V. Stoica

Primarul comunei Cerașu, liberalul Alin Staicu, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte pentru mai multe fapte – instigare la abuz în serviciu, dar și pentru șantaj, potrivit unui comunicat oficial al instituției menționate. În dosarul în care este cercetat edilul din Cerașu au fost efectuate în această dimineață trei percheziții, iar alături de primar se mai află în atenția procurorilor din Vălenii de Munte și trei polițiști locali.
Comunicat oficial: ”La data de 27.06.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte împreună cu organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte au efectuat un număr de 3 percheziţii la sediul unei instituţii publice şi la domiciliile unor Persoane fizice, fiind puse în executare un număr de 4 mandate de aducere. La aceeaşi dată s-a dispus instituirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Staicu Alin Remus, primar al comunei Ceraşu pentru săvârşirea infacţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. | şi 3 din Codul Penal. De asemenea, procurorii au mai dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii:
– STAICU ALIN REMUS, (primar al comunei Ceraşu) pentru savârşirea a şase infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 raportat la art. 297 alin 1 din Codul penal şi şantaj, prev, de art. 207 alin. 1 şi 3 din Codul Penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
– F.C. (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin 1 din Codul penal.
– PD. (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin 1 din Codul penal toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
– IP, (în calitate de poliţist local în cadrul Primăriei Ceraşu), pentru savârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin ] din Codul penal ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
În fapt, s-a reţinut că:
La data de 12.10.2021, inculpatul Staicu Alin Remus, în calitate de primar al comunei Ceraşu, a condiţionat efectuarea de acte de comerţ de către angajaţii societăţii DMM SRL pe raza UAT Ceraşu, de mutarea sediului societăţii pe raza comunei Ceraşu sau de sponsorizarea Primăriei comunei Ceraşu de către administratorul societăţii cu 10 computere (unităţi PC şi monitoare), în caz contrar, urmând să procedeze la majorarea taxelor şi să dispună aplicarea de sancţiuni contravenţionale faţă de societatea respectivă. În perioada 26.07.2021 23.09.2021, Staicu Alin Remus în calitate de primar al comunei Ceraşu, a dispus sancţionarea abuzivă a reprezentanţilor DMM SRL de către poliţiştii locali aflaţi în subordinea sa, aceştia fiind sancţionaţi de către suspecţii F.C, P.D., L.P., în mod nelegal prin întocmirea mai multor procese verbale de constatare a contravenţiei. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă remis de prim-procurorul delegat la conducerea Parchetului Vălenii de Munte, Ionuț Epurescu.
* Alin Staicu a fost reales în funcție în urma scrutinului din 9 iunie
Pe 10 iunie, după alegerile locale, Alin Staicu le mulțumea pe Facebook locuitorilor comunei pentru că l-au ales din nou la conducerea Primăriei Cerașu: ”Mulțumesc tuturor celor care ați venit la vot și ați decis soarta Comunei Cerașu pentru următorii patru ani! Încrederea dumneavoastră mă copleșește și sunt onorat că voi conduce Primăria Cerasu încă un mandat. 75% din cetățeni au votat Alin Staicu ! Vom continua modernizarea si dezvoltarea comunei, pentru că acesta este drumul corect al Cerașului! Continuăm împreună!”.
(sursa foto: Facebook/Alin Staicu)