Tot mai multe localități prahovene intenționează să renunțe la contractul cu operatorul regional Hidro Prahova, societate al cărei acționar este Consiliul Județean Prahova. Miercuri, 5 iunie, Primăria Blejoi a anunțat că urmează rezilierea contractului cu Hidro Prahova. ”Contractul cu Hidro Prahova urmează să fie reziliat! Toți locuitorii comunei Blejoi, care au participat la un sondaj online pe tema apei, au răspuns pozitiv la întrebarea ”Sunteți de acord cu rezilierea contractului cu Hidro Prahova, operatorul Consiliului Județean Prahova și identificarea unei soluții pentru desemnarea unui alt furnizor care să ofere un raport calitate/preț corect?”. Prin urmare, Primăria Blejoi va demara procedura de reziliere a contractului cu Hidro Prahova și va identifica cea mai bună soluție pentru ca locuitorii comunei să plătească un tarif mai mic pentru serviciul de apă și canalizare. Astfel, Consiliul Local Blejoi va decide dacă va înființa propria societate care să gestioneze acest serviciu de utilitate publică, o procedură care ar prelungi cu până la un an contractul cu actualul operator sau dacă va fi semnat un contract cu o altă societate, în urma unei licitații. Indiferent de decizia aleșilor locali, câștigători vor fi toți locuitorii comunei, care vor plăti un preț corect pentru acest serviciu vital pentru comunitatea noastră!”, au anunțat reprezentanții Primăriei Blejoi.
În urmă cu o lună, primarul Adrian Dumitru transmitea că, având în vedere nemulțumirile transmise de mulți dintre locuitorii comunei privind tariful foarte mare practicat de Hidro Prahova pentru serviciul de apă și canalizare, propune o consultare publică online pe această temă.
În urma acestei consultări, care s-a încheiat la finalul lunii mai, s-a luat decizia de a demara procedurile legale de ­reziliere a contractului cu operatorul regional de apă și canal.