V.S.

Pe 9 iunie, un bărbat a decedat pe un traseu montan din Masivul Ciucaș, în urma unui stop cardio-respirator. Deși salvamontiștii și echipajele de intervenție de pe elicopterul SMURD au acționat în cel mai scurt timp posibil, turistul nu a mai putut fi resuscitat. Se numea Fane, avea 56 de ani și în acea zi făcea una dintre plimbările sale pe munte, împreună cu soția sa, pe Șaua Tigăilor din Masivul Ciucaș.
Din păcate, a fost ultima sa drumeție. Fiica bărbatului decedat le-a transmis un mesaj emoționant tuturor celor care au intervenit, în acea zi, pentru a încerca să-l salveze pe tatăl ei și pentru a-i fi aproape soției acestuia, în acele momente extrem de dificile. Mesajul Codruței: ”Ideea că nu suntem singuri pe munte a căpătat săptămâna trecută un cu totul alt sens pentru familia mea. În timp ce părinții mei făceau tradiționala drumeție în masivul Ciucaș, tatăl meu a suferit un infarct în urma căruia a decedat. În ciuda necazului nostru, acest mesaj este unul de recunoștință pentru că mama mea, deși a avut o zi exagerat de grea, NU a rămas singură pe munte niciun moment.
Oamenii muntelui sunt oameni de acțiune, gata să sară în ajutor la nevoie. Pe mulți dintre cei care ne-au ajutat nu știm nici măcar cum îi cheamă, dar ne gândim la ei și le mulțumim din suflet celor care au făcut manevre de resuscitare timp de 40 de minute, celor care au căutat un loc cu semnal pentru a suna la 112, echipajului SMURD care i-a acordat primul ajutor mamei, salvamontiștilor care l-au coborât pe tatăl meu de pe munte împreună cu niște turiști din Nepal și unui anume domn Alex care s-a ocupat de mama mea de parcă ar fi fost propria lui mamă, fără să o lase vreun moment singură. Suntem recunoscători și vă mulțumim că ați fost oamenii potriviți la momentul potrivit și că ați ajutat cu empatie și bunătate!
Mulțumim, oameni frumoși ai muntelui! Mulțumim, SMURD! Mulțumim, SALVAMONT România! Mulțumim, SALVAMONT Prahova! Mulțumim, SALVAMONT Săcele!”.