Două firme de construcții s-au înscris în cursa pentru semnarea contractului de amenajare a pârâului Bleaja și a drumului de acces către cimitirul din Blejoi, în cadrul licitației organizate de Primăria Blejoi.
Lucrările vizate de autoritatea locală sunt amenajarea și extinderea drumului de acces la cimitir, pe o lungime de aproape 200 de metri, de la intersecția cu strada Geo Bogza și până la limita cu localitatea Păulești. Pe de altă parte, albia pârâului Bleaja va fi consolidată cu ziduri din beton pe ambele maluri, iar în anumite zone, va fi acoperită cu dale din beton armat. De asemenea, va fi construit și un podeț dalat, în lungime de circa patru metri, peste albia pârâului.
În prezent, conform documentației, drumul de acces spre cimitir este neamenajat, fără sistem rutier și cu o platformă neamenajată, iar albia pârâului Bleaja este de asemenea neamenajată, parțial înierbată și acoperită de depuneri aluvionare. Din aceste motive, circulația este dificilă, atât din cauza prafului din perioada secetoasă, dar și a noroiului care se formează pe timp ploios, accesul în cimitir fiind dificil. Pe de altă parte, pentru că albia pârâului Bleaja este neamenajată, la precipitații intense sunt afectate și unele proprietăți, dar și gardul cimitirului și drumurile din vecinătate.