*UPDATE 4 : În  Prahova,  potrivit datelor centralizate la ora 21, „nu  au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral”, informează  IPJ Prahova.

Totuși, potrivit aceleiași  surse,  până la ora menționată, „au fost constatate  10 infracțiuni și 12 fapte de natură contravențională în legătură cu procesul electoral”. (…)

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilor de securitate pentru transportul de către președinții birourilor electorale a dosarelor cu rezultatele votării, a buletinelor de vot și a celorlalte documente rezultate în urma votării, către birourile electorale județene.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune”.

 

*UPDATE 3, ora 21,34: Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani au fost sesizați  de către un bărbat,   prin intermediul Numărului Unic „112”,  că, la o secție de votare din satul Cioranii de Sus,  membrii secției de votare au fost puși să semneze pe procesul verbal privind rezultatul votării înainte ca alegerile electorale să fie încheiate.

„În baza sesizării   – informează IPJ Prahova  – a fost constituită o  echipă operativă care s-a deplasat la secția de votare din comuna Cioranii de Sus pentru verificarea aspectelor sesizate.

În cauză cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale”.

 

*UPDATE  2, ora19,41 :De asemenea, lucrători din cadrul  Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț au fost sesizați că  la o secție de votare au loc ilegalități, respectiv un membru al unui partid transportă cetățenii comunei Mănești la vot, cu un autoturism.

Potrivit unei informări a IPJ  Prahova, „polițiștii s-au deplasat la faţa locului, iar în  urma activităților desfășurate nu au obținut date și informații care să conducă la confirmarea aspectelor sesizate în cuprinsul sesizării.

Pentru prevenirea și combatere faptelor antisociale, zona indicată rămâne în atenția polițiștilor”. De menţionat este şi faptul că,  tot potrivit aceleiaşi surse,  „20 de persoane private de libertate, care sunt încarcerate  în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova,  au solicitat exercitarea dreptului de a vota”.

*UPDATE 1:

Şi oamenii legii din Slănic au fost sesizați, prin   apel la „112”, că  la o secție de votare din comuna Vărbilău au fost înmânate mai multe buletine de vot unei persoane pentru alegerile locale.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că persoana desemnată cu înmânarea buletinelor de vot, în mod eronat, a distribuit câte două buletine de vot pentru alegerile consiliului local și respectiv pentru alegerile europarlamentare mai multor persoane. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, în cauză  fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot” (Comunicat IPJ Prahova).

ŞTIREA INIŢIALĂ :

Din nefericire, în judeţ, nici scrutinul electoral de astăzi nu este lipsit de incidente. Vă  prezentăm, în continuare,  asemenea incidente,  în  urma cărora  poliţia a deschis dosare penale, urmând ca, ulterior,  cercetările să stabilească în ce măsură acestea se confirmă sau nu. Un prim incident „mai serios” a avut loc la Scorţeni. Acolo, potrivit unei informări a IPJ Prahova, „polițiștii din Băicoi au fost sesizați că în comuna Scorțeni au avut loc activități de influențare și cumpărare a alegătorilor din partea unui angajat al unei instituții publice. În baza sesizării, a fost constituită o  echipă operativă pentru verificarea aspectelor sesizate.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 38 și 53 de ani, care au fost conduși la sediul unității de poliție în vederea audierii și stabilirii situației de fapt.

Cercetările continuă,  în cauză fiind  întocmit dosar penal  ce are ca obiect  comiterea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

La Breaza,  oamenii legii din oraş au fost sesizați prin  intermediul Numărului Unic „112”  că la o secție de votare din oraș au fost înmânate mai puține buletine de vot decât cele prevăzute, pentru 10 persoane, fiind omisă înmânarea buletinelor de vot pentru președintele Consiliului Județean.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că persoana desemnată cu înmânarea buletinelor de vot, în mod eronat, a distribuit două buletine de vot pentru alegerea membrilor Consiliului Județean și nu a înmânat buletinele de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean pentru un număr de 10 votanți.

Totodată a rezultat faptul că situația a fost constatată cu ocazia numerotării buletinelor de vot disponibile.

Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, în cauză  fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot” (Comunicat IPJ Prahova).