Printre comunele prahovene care vor beneficia de câte un ”microbuz școlar verde”, adică 100% electric, care va fi pus la dispoziția elevilor, se va număra și Filipeștii de Pădure.
Confirmarea a venit recent de la administrația județeană, care a anunțat că este în curs de finalizare a contractului de achiziționare de autovehicule nepoluante de transport persoane, respectiv de microbuze electrice pentru transportul elevilor din învățământul preuniversitar, în cadrul ­proiectului ”Transportul elevilor adaptați mobilității fără CO₂ – TEAM-CO₂”.
Finanțarea este asigurată din bugetul Ministerului Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, fiind urmărită asigurarea mijloacelor de deplasare pentru elevi, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului în același timp.
În fapt, acest proiect vizează achiziționarea a 35 de autovehicule nepoluante de transport persoane – microbuze electrice (cu zero emisii), cu acționare complet electrică, dar și cu servicii accesorii incluse pe perioada de garanție aferentă, partenere în cadrul acestui proiect, alături de Consiliul Județean Prahova, fiind 35 de primării, printre care și Primăria Filipeștii de Pădure.
Valoarea totala a proiec­tului menționat este de 36.184.996,40 lei, din care valoarea eligibilă prin inter­mediul PNRR este de 35.905.346,40 lei, iar microbuzele vor fi livrate până la începutul anului școlar 2024 – 2025.