F. T.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurori din cadrul DIICOT, au efectuat, în cursul săptămânii trecute, 15 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.
Potrivit unei informări a Poliţiei Române, „din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, transportat, deținut și vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori din județele Buzău și Prahova, pentru sume cuprinse între 250 și 3.000 de lei.
De asemenea, la data de 4 iunie 2024, unul dintre cei cercetați, folosind persoane interpuse, ar fi primit din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet ce conținea peste 2,4 kilograme de rezină de canabis, cu o valoare de piață de peste 30.000 de euro.
În urma celor 15 percheziții domiciliare efectuate în județele Prahova și Dolj, au fost descoperite și ridicate două culturi, formate din 44 de plante de canabis (aflate în diferite stadii de dezvoltare), peste 415 grame de canabis (cantitate provenită de la culturi anterioare), precum și alte mijloace de probă. (…)”.
Iniţial, procurorii DIICOT au dispus reținerea a trei bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, unul dintre aceştia fiind acuzat şi de „săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc”.
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău a dispus arestarea preventivă a celor trei, pentru 30 de zile.