F.T.

Ieri, lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul ­săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.
Speţa este prezentată într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, astfel: «Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie a.c., persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi sustras dintr-un autoturism aproximativ 50.000 de lei. Aceleași persoane ar mai fi încercat să sustragă, în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024, mai multe bunuri dintr-un alt autoturism, pe care l-ar fi urmărit pe raza mai multor județe, folosind un dispozitiv de localizare».
Două persoane au fost conduse ieri la sediul polţiei prahovene, pentru a fi audiate.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la descinderi au mai participat şi reprezentanţi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ Ploieşti.