Dacă v-ați mutat la casă nouă și vă doriți să vă amenajați baia sau poate vreți pur și simplu să o modernizați pe cea actuală, să îi aduceți un plus de stil și culoare, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm pe această cale prin a vă vorbi despre o piesă de mobilier baie tare folositoare, și anume, dulapul de baie. Dacă vreți să dispuneți de mai mult spațiu de depozitare, dar și să aduceți personalitate acestei încăperi, este important să alegeți un dulap potrivit, nu numai pentru asortarea sa cu design-ul interior, ci și pentru materialul din care este confecționat. Astfel, în articolul de azi, ne vom concentra pe avantajele cu care vin cele trei materiale disponibile și vă vom ajuta să îl alegeți pe cel potrivit. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Cu toții știm cât de dificil poate fi procesul de alegere a unei noi piese de mobilier chiar si in baie. Fie că optați pentru reamenajarea livingului, fie poate vreți doar să aduceți un plus de stil întregii case, procesul în cauză poate fi unul stresant. Însă, cu puțin ajutor de la cei dragi sau din mediul online, puteți face această activitate să devină mai plăcută. În continuare, ne vom concentra pe dulapul pentru baie, după cum v-am promis. Vrem să vă vorbim despre materialele în care se găsește acesta, avantajele cu care vin fiecare și tipul de design interior în care s-ar potrivi. Astfel, dumneavoastră veți putea alege modelul perfect, potrivit cu toate dorințele personale sau ale familiei. Iată ce opțiuni aveți la dispoziție.

În primul și în primul rând, aflați că poziționarea dulapului ales nu are prea mare importanță. Fie că îl puneți deasupra chiuvetei din baie, fie poate în colțul camerei, tot ce contează este să dispuneți de un loc de depozitare facil și ușor de accesat. Acestea fiind spuse, dulapul baie va putea fi ales mai ușor dacă nu luați în considerare și poziționarea sa. Singurul lucru de care va trebui să țineți cont va fi materialul din care este confecționat. Așa cum ne alegem hainele după tipul țesăturii, așa trebuie să fiți atent și la materialul în cauză. Pe această cale, aflați că aveți la dispoziție trei opțiuni: din lemn, din ratan sau din metal. Fiecare vine cu avantajele proprii și oferă un look aparte, ce merită menționate.

Începem cu dulapul baie din lemn, cel mai întâlnit și mai accesibil model de pe piață. Dacă baia dumneavoastră este mobilată în stil rustic sau scandinav, acest material va fi alegerea perfectă. Lemnul vă oferă un look organizat, curat și natural, caracteristici pe care cu toții ni le-am dori acasă. Avantajele principale cu care vine sunt următoarele. Acest material este stabil, se curăță ușor și se găsește într-o mulțime de modele și culori. Este, practic, cea mai versatilă opțiune pe care o aveți la dispoziție. Tot ce contează este ca dulapul ales să se asorteze cu restul băii și gata! Ați obținut un design tare sofisticat.

Continuăm enumerarea promisă și ajungem la al doilea material, ratanul. Deși nu este chiar atât de des întâlnit precum lemnul, ratanul este un derivat al acestuia și oferă aceeași stabilitate regăsită și în cazul anterior. Singura caracteristică specifică a acestuia este grilajul din paie de care dispune. Ratanul se va potrivi de minune unei băi în stil mediteraneean sau rustic, datorită izului său de vacanță și aspectului exotic. Rețineți însă că un dulap confecționat din acest material se va găsi doar într-o singură culoare, maro deschis. Aceasta este nuanța de bază a ratanului, nuanță ce ne duce cu gândul la mare și la plajă. Dacă vă doriți să vă simțiți ca într-o cameră de hotel, de parcă ați fi mereu în concediu, atunci alegeți acest material fără griji.

Ajungem și la ultimul material pe care îl puteți alege pentru dulapul de baie, și anume, metalul. Aspectul său robust și dur îl vor face să se potrivească la perfecție cu băile amenajate în stil industrial sau contemporan. Metalul se curăță ușor și vine cu o stabilitate superioară celorlalte două materiale. Un dulap din acest material va fi solid și va rezista cu brio trecerii timpului. Culorile din care puteți alege sunt nuanțele metalice, după cum v-ați fi așteptat. Argintiul, auriul și cuprul sunt cele trei mari nuanțe care însoțesc metalul și care fac din acest dulap un accesoriu aparte. Alegând o astfel de piesă de mobilier, veți da dovadă de adaptabilitate și eleganță.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am inspirat cu sfaturile oferite și că acum sunteți pregătit de achiziția finală. Rețineți faptul că, atunci când alegeți dulapul perfect, trebuie să luați în calcul materialul, mai întâi de toate, și abia apoi să vă gândiți la model și la asortarea sa cu restul băii. Cu toții ne dorim mobilier cât mai stabil, de aici și nevoia de a alege un material cât mai durabil. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și redecorare plăcută!

 

(P)