Petrolul a câștigat primul meci test susținut în cantonamentul de la Bolu, învingând-o pe FC Hermannstadt, scor 1-0. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de către Cătălin Tolea (21), jucător care se încadrează în regula «Under» și care l-a substituit la acest amical pe Vali Țicu, accidentat.

În cel de-al doilea meci de verificare al verii, după cel disputat contra Unirii Slobozia (scor 1-1) la finalul stagiului de la Mogoșoaia, „lupii” au obținut și primul succes, în fața unei alte adversare din Superliga, FC Hermannstadt. Cele două vechi cunoștințe au profitat de faptul că se află în cantonament în aceeași zonă, fiind despărțite de doar câțiva kilometri, iar partida s-a jucat „acasă” la sibieni, pe unul dintre terenurile de la Vonresport Bolu.
Pentru Mehmet Topal și staff-ul său a fost, astfel, o nouă posibilitate de a le lua „pulsul” elevilor lor, pe care au apucat să-i cunoască tot mai bine în ultima perioadă, fiind folosit, astfel, aproape întreg efectivul. N-au jucat deloc doi dintre cei doi portari, Raul Bălbărău și Andrei Jercălău, în vreme ce Vali Țicu și Albin Berisha au acuzat unele probleme de natură medicală, fiind menajați. Evident, nici mijlocașul francez Tidiane Keita nu a fost folosit, în condițiile în care el a sosit abia de două zile în cantonamentul din Turcia.

Meciul a fost unul disputat și s-a jucat fără menajamente, iar balanța a fost înclinată de reușita lui Cătălin Tolea. Folosit pe postul de fundaș stânga, Tolea (21) a înscris unicul gol al confruntării, după o „lansare” a lui Gicu Grozav, o pătrundere în careul advers pe partea stângă și un șut, de la 12-13 metri, la colțul lung, fără replică pentru portarul Muțiu. Ocazii au mai fost până la final, de ambele părți, dar Deaconu (43) a țintit bara transversală cu o „torpilă” expediată de la distanță, iar, dincolo, Mihnea Rădulescu (83) a fost aproape să găsească vinclul cu un șut de la 18 metri, însă Căbuz a deturnat balonul în corner.
Pentru „lupi” urmează testul de gală al verii, în compania lui Fenerbahce Istanbul, partidă ce se va disputa sâmbătă, de la ora 10.30, la baza de pregătire a lui Fener de la Bolu.

FC Petrolul – FC Hermannstadt 1-0 (1-0)
Marcator: Tolea (21).
FC Petrolul: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Tolea – Dumitriu, Jyry, Mateiu – Ișfan, Tudorie, Grozav (cpt). În repriza a doua au jucat: Eșanu – D. Radu, Stănică, Garutti, Dumitriu (60 Bucur) – Hanca, Seto, Boțogan – Bratu, D. Ilie, Rădulescu.
FC Hermannstadt: Muțiu – Mihart, Bejan, Selimovic, Oroian, Balaure, Murgia, Luca, Iancu, Deaconu, Vuc. După pauză au mai jucat: Căbuz – Stoica, Ciubotaru, Jipa, Biceanu, Neguț, Ivanov, Paraschiv.