F.T.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au organizat mai multe acțiuni pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
În acest context, într-o informare a IPJ Prahova se menționează faptul că «au fost verificați șase agenți economici, fiind de asemenea controlate nouă mijloace de transport, care transportau materiale lemnoase
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 20.000 de lei. De asemenea, au fost confiscați 69,25 de metri cubi lemn de foc, diverse specii, în valoare de 17.568,07 de lei». Cea mai mare cantitate de material lemnos a fost confiscată de la Podenii Noi, sens în care poliția prahoveană precizează: «Cu ocazia verificărilor efectuate privind efectuarea de transporturi de materiale lemnoase de către un bărbat domiciliat în comuna Podenii Noi, persoană autorizată de către Garda Forestieră Ploiești ca transportator profesionist, a rezultat că acesta ar fi transportat fără respectarea prevederilor legale în domeniu (Legea nr. 171/2010 și H.G. nr. 497/2020) volumul total de 56,86 mc material lemnos, lemn de foc diverse specii.
Față de persoana în cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale și s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 56,86 metri cubi material lemnos, lemn de foc diverse specii».