Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, are un program electoral structurat pe domenii, infrastructura, sistemul sanitar și cel de învățământ aflându-se printre prioritățile sale și ale echipei sale de specialiști.
În infrastructură, extrem de importantă pentru toate localitățile Prahovei, pentru descongestionarea traficului rutier, dar și reducerea riscului de accidente rutiere, Virgiliu Nanu are o serie de obiective importante. Printre acestea, reconfigurarea intrărilor aglomerate ale orașelor. La Ploiești, de exemplu, se propune sistematizarea intrărilor dinspre Bucov – cu un sens giratoriu suspendat, după modelul de la Păulești, pentru intersecția străzii Ștrandului cu DN1B, de asemenea, lărgirea la patru benzi a intrării de la Podul Înalt dinspre Târgoviște, lărgirea la patru benzi și construirea unui pasaj suprateran peste DN1 în dreptul localității Strejnic.
În domeniul sanitar, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Prahova are în programul electoral un parteneriat cu Primăria Ploiești pentru construirea primului spital municipal de urgență, dar și modernizarea la standarde europene a Maternității Ploiești, precum și extinderea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, astfel încât secțiile existente în diferite locații din municipiul Ploiești să poată funcționa într-o singură clădire, și înființarea unui heliport, extrem de necesar în cazuri de urgență medicală (SMURD).
Virgiliu Nanu are în atenție și îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ preuniversitar. ”Finanțăm, alături de primării, construirea de şcoli, creşe, grădiniţe, campusuri și proiecte tip «Şcoala după şcoală» și înființăm un liceu cu profil sportiv, care să cuprindă și un centru de excelenţă în sport, iar în parteneriat cu Camera de Comerț și ONG-urile interesate, vom introduce module de educație antreprenorială, dedicate în special economiei digitale, mediu în care copiii petrec foarte mult timp. De asemenea, vom cofinanța proiectele Universității «Petrol-Gaze» Ploiești, vom oferi burse de excelență și burse doctorale, iar mediul universitar ne va deveni partener în deciziile strategice ale Consiliului Județean”, sunt câteva dintre proiectele promovate de candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Daniel Nanu.