Ieri, salvatorii prahoveni au fost alertați că pe raza comunei Ariceștii Rahtivani a avut loc un accident rutier în care au fost implicate o autocisternă (fără încărcătură) și un autoturism în care se aflau șoferul și o pasageră.
La fața locului s-au deplasat pompieri de la Detașamentele 1 și 2 Ploiești, cu o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.
«Ambii pasageri din autoturism au fost scoși și preluați de către echipajele medicale. Din nefericire, ambii au fost declarați decedați. În autocisternă se aflu doi ocupanți, care nu au suferit leziuni», se precizeză într-o informare a ISU Prahova.
În legătură cu această tragedire, și poliția prahoveană a emis următorul comunicat: «Polițiștii rutieri ploieșteni au fost sesizați cu privire la faptul că la intersecția DJ 101I cu drumul ce face legătura între DN1 s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
Din verificări a rezultat faptul că impactul a avut loc între un autovehiculul special destinat transportului de mărfuri periculoase condus de un bărbat de 44 de ani, care circula pe DN1 către Buda și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani care circula pe drumul ce face legătura între DN 1 și DJ 101I.
În urma accidentului rutier, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, a rezultat decesul șoferului, dar și decesul pasagerei acestuia.
Șoferul autovehiculului special a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul rutier».
(Foto: ISU Prahova)