F.T.

Fiindcă, după cum am mai amintit, de multe ori nu vedem copacii din cauza pădurii, aşa şi în cazul de faţă: scriem şi despre una dintre subunităţile Direcţiei Silvice Prahova, respectiv Pepiniera Beizadele, nu numai despre arbori, controale pentru prevenirea furtului materialului lemnos etc.
Amplasată la o distanţă de aproximativ 15 kilometri de Ploieşti, pe teritoriul comunei Tîrgşoru Vechi, destinaţia acesteia este în principal producerea de puieţi forestieri ce se folosesc atât la împăduriri, cât şi ca specii de ornament sau în amenajarea spatiilor verzi.
Pepiniera are o suprafaţă de peste 60 de hectare, anual fiind produşi peste trei milioane de puieţi, din speciile stejar pedunculat, gorun, stejar rosu, frasin, mojdrean, salcâm, glădiţă, plop euro-american, plop alb, salcie albă, tei, cireş etc. Speciile sunt folosite la împădurirea terenurilor din cadrul Direcției Silvice Prahova, precum şi al altor direcţii silvice.

În afară de speciile menţionate mai sus, la Pepiniera Beizadele se cultivă inclusiv specii ornamentale, precum: tuia occidentalis şi orientalis, diferite specii de ienupăr, buxus, forsythie, iasomie, mahonie sau arbori de talie mare de tei, stejar rosu, castan, frasin, artar american, scoruș, brazi si molizi perfect aclimatizați folosiți la amenajarea spațiilor verzi cât şi ca pomi de Crăciun. (Foto: Pepiniera Beizadele)