Papa Francisc a atribuit un al doilea miracol unui adolescent italian care, în scurta sa viaţă, şi-a folosit competenţele de lucru pe calculator pentru a propaga credinţa catolică, deschizând astfel calea către proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor, a informat Agenția Reuters , preluată de Agerpres.
Carlo Acutis, care a murit de leucemie în 2006 la vârsta de 15 ani, era supranumit informal ‹›influencerul lui Dumnezeu››. Născut la Londra, a crescut apoi la Milano, unde s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale, iar ulterior de pagina unei academii cu sediul la Vatican.
Papa Francisc a luat această decizie în timpul unei întâlniri cu şeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro, se spune într-un comunicat dat joi publicităţii. Acutis a fost beatificat în 2020 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. Atribuirea unui al doilea miracol înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt, însă Vaticanul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.
Potrivit Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole, dar sfinţii despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri intervin în numele oamenilor care se roagă la ei. Un miracol este, spre exemplu, vindecarea inexplicabilă medical a unei persoane.
Graţie ‘’importantului său rol în evanghelizarea prin internet’’, Acutis a fost numit patronul ediţiei de anul trecut a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona, au spus organizatorii evenimentului.