Primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, și deputatul de Prahova Bogdan Toader au participat, recent, la o întâlnire cu directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, pentru identificarea oportunităților de finanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Regional 2021-2027.
Potrivit reprezentanților Primăriei Blejoi, au fost discutate câteva proiecte de investiții în domeniul creșterii eficienței energetice în cadrul clădirilor publice din localitate, precum Școala Gimnazială Ploieștiori, Grădinița Țânțăreni și sediul primăriei, astfel încât, după implementarea investițiilor, consumul de energie se va reduce cu aproximativ 60%. Aceste proiecte ar însemna nu numai o economie la bugetul local, ci și o contribuție la protejarea mediului.
”Totodată, a fost analizată și înființarea unor spații verzi prin reabilitarea unor suprafețe degradate de teren și transformarea acestora în zone de agreement pentru populație, zonele identificate fiind pe malul râului Teleajen, Ploieștiori și Țânțăreni, iar în Blejoi pe un teren recent achiziționat de primărie.
Printre proiectele care ar putea fi finanțate din fonduri europene în următorul exercițiu financiar se numără și cele care vizează regenerarea urbană. Este vorba de posibilitatea unor investiții de infrastructură precum: construirea unui bazin de înot, restaurarea clădirilor publice degradate sau parcuri și locuri de joacă pentru copii”, precizează Primăria Blejoi.
Toate aceste proiecte beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 98% din partea Uniunii Europene. ”Vom face toate demersurile necesare pentru a atrage cât mai multe fonduri europene necesare dezvoltării și modernizării comunei noastre. Discuțiile de la ADR Sud Muntenia sunt promițătoare”, a declarat primarul Adrian Dumitru.