Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că a avut întâlniri cu reprezentanţii Expert Forum (EFOR România) şi ai organizaţiei non-guvernamentale Code for Romania, în cadrul discuţiilor fiind abordate subiecte precum prezenţa în secţiile de votare şi publicarea fotografiilor proceselor-verbale, conform Agerpres.
STS îşi reafirmă disponibilitatea, într-un comunicat de presă transmis ieri, de a primi vizite de documentare ale organizaţiilor interesate de activităţile de asigurare a suportului tehnic pentru Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central în contextul desfăşurării alegerilor din data de 9 iunie.
„Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a primit, la sediul instituţiei, vizita documentară a echipei Expert Forum (EFOR România) pentru a discuta despre stadiul activităţilor de suport tehnic desfăşurate pentru alegerile din 9 iunie 2024. Întâlnirile cu Expert Forum au devenit o tradiţie înainte de fiecare proces electoral şi apreciem implicarea şi interesul ONG-urilor în asigurarea legalităţii, transparenţei şi corectitudinii rundelor de alegeri. Am reafirmat disponibilitatea specialiştilor STS de a discuta despre rolul instituţiei noastre şi de a oferi suport în publicarea datelor deschise care vizează prezenţa în secţiile de votare şi publicarea fotografiilor proceselor-verbale”, se precizează în comunicat. Tot în această perioadă, reprezentanţii STS s-au întâlnit cu echipa organizaţiei non-guvernamentale Code for Romania, fiind dezbătute „subiecte tehnice şi aplicate despre modul în care se publică, în timp real, datele statistice cu prezenţa alegătorilor în secţiile de votare şi datele în urma centralizării proceselor-verbale încheiate la finalul procesului electoral de către membrii sec­ţiilor de votare”.