F.T.

Ieri dimineață, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Furturilor din Locuințe Ploieşti au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în Bucureşti şi în județul Ilfov, pentru documentarea unei cauze penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
Percheziţiile au fost efectuate ca urmare a faptului că, potrivit unei informări a IPJ Prahova, «la data de 15 martie a.c., persoanele cercetate ar fi sustras bijuterii, în valoare de 10.000 de lei, dintr-o locuință din municipiul Ploiești. Totodată, aceleași persoane, în zilele de 21 decembrie 2022 și, respectiv, 15 februarie a.c., ar fi sustras din alte locuințe bunuri și bani, în valoare de 60.000 de lei.
Din activitățile desfășurate de polițiști a reieșit că persoanele în cauză ar fi pătruns în locuințe prin deteriorarea butucului de la ușa de acces».
Două persoane urmau să fie conduse, ieri, la sediul unităţii de poliţie, pentru a fi audiate.
Suportul de specialitate al acţiunilor a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acestea participând şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.