V.S.

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna prahoveană Apostolache, care se afla la pescuit, joi, în jurul prânzului, la balta de pește din Lipănești, a fost salvat de la moarte de candidatul PSD la Primăria Lipănești, Iulian Tănase. Acesta se afla împreună cu un prieten la pescuit, pe malul bălții, la circa 200 de metri de alți doi bărbați. La un moment dat, unuia dintre cei doi pescari din Apostolache i s-a făcut rău și a căzut în apă. Alertat de strigătele bărbatului rămas pe mal, Iulian Tănase, fost polițist, a alergat spre locul respectiv – unde prietenul pescarului căzut în baltă reușise să-l tragă la mal – și a început manevrele de resuscitare, prin masaj cardiac.
Pentru că bărbatul era inconștient, manevrele au durat circa 10 minute, până când bietul om și-a revenit. Ulterior, la fața locului au sosit și echipajele de urgență de la Ambulanță și SMURD, care l-au examinat, bărbatul salvat refuzând să fie transportat la spital.
Un gest extraordinar, prin care Iulian Tănase a reușit să-i salveze viața bărbatului care s-a aflat la un pas de moarte. Experiența ca polițist și cunoștințele de acordare a primului ajutor și-au spus cuvântul. Felicitări, Iulian Tănase!