F.T.

La nivel naţional au fost organizate, potrivit unei informări a Poliţiei Române, în perioada 26 aprilie – 16 mai 2024, şapte acţiuni de amploare pentru documentarea unor cauze penale ce au vizat contrabanda cu ţigări sau alcool, precum şi traficul de droguri.
În acest context, este amintită şi acţiunea oamenilor legii din Prahova, care, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au dispus arestarea preventivă a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de risc în municipiu. Concraet, din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2024, acesta ar fi comercializat canabis unor consumatori de pe raza județului Prahova.
„În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, au fost identificate și ridicate aproximativ 50 grame canabis, mai multe recipiente purtând urme de substanță, un cântar electronic de precizie, precum și alte mijloace de probă. (…) În urma prezentării acestuia în faţa instanţei, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile” (Comunicat, IPJ Prahova).
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” din Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.