F.T.

Ieri dimineaţă, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au pus în executare 10 mandate de percheziție în Ploiești și în Zalău, precum şi într-o comună din județul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului, fapte comise în lunile ianuarie și februarie 2024.
„Din cercetări – informează IPJ Prahova într-un comunicat – , a rezultat faptul că, la data de 8 ianuarie a.c., bănuiții, aflându-se pe strada Vagonului din municipiul Ploiești, i-ar fi furat unui bărbat în vârstă de 51 de ani, prin amenințare cu un obiect tăietor-înțepător, geanta personală în care se aflau 1.000 de euro, dar și documente personale, ulterior fugind de la fața locului.
Totodată, la data de 17 februarie a.c., două dintre persoanele bănuite ar fi condus autoturisme fără a avea permis de conducere, iar una dintre ele ar fi produs un accident rutier, plecând ulterior de la fața locului, fără încuviințarea Poliției.
De asemenea, la data de 19 februarie a.c., o femeie dintre cei cinci bănuiți ar fi comis o faptă de furt calificat în comuna Calvini din județul Buzău”.
Prejudiciul total cauzat a fost estimat de către polițiști la aproximativ 2.000 de euro, la sediul poliției urmând să fie conduse nouă persoane, în vederea audierii.
Suportul de specialitate al descinderilor a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acțiuni participând și oameni ai legii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești și polițiști din Zalău.