F.T.

În ultimele trei zile ale săptămânii precedente (perioada 5-7 aprilie a.c.) polițiștii și jandarmii prahoveni au derulat 15 acțiuni pentru prevenirea și faptele comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.
Potrivit IPJ Prahova, acțiunile au fost desfășurate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, precum și ai Polițiilor Municipale ­Ploiești, Câmpina, din Băicoi, Comarnic, Urlați, Vălenii de Munte, dar și ai Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Blejoi și Valea Călugărească. „Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 427 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 202.500 de lei.
De asemenea, au fost reținute 54 de permise de conducere – 42 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru conducere sub influența alcoolului, neacordare prioritate vehicule și depășiri neregulamentare, fiind retrase șase certificate de înmatriculare”, se mai menționează în comunicatul poliției prahovene.