V. Stoica

Intervenția prefectului Virgiliu Nanu în ședința în care Dumitru Tudone, înlocuitorul lui Iulian Dumitrescu la conducerea Consiliului Județean Prahova, pregătise un proiect de ”mituire” a primarilor liberali care au semnat scrisoarea de susținere a candidaturii lui Dumitrescu pentru președinția Consiliului Județean, a blocat folosirea a 21,2 milioane de lei din bugetul județului în scop pur politic.
33 de primării din județul Prahova, din care 32 conduse de primari liberali, urmau să primească fonduri pentru investiții a căror urgență nu a putut fi explicată de către Dumitru Tudone, mâna dreaptă a inculpatului Iulian Dumitrescu, cel care – deși se află sub control judiciar – continuă să dea ordine, prin intermediari, la Consiliul Județean Prahova.
Dumitru Tudone a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi proiectul, motivând că ar fi primit solicitări și din partea altor primării pentru alocarea de fonduri. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor venite din partea presei despre cum a fost întocmită lista primăriilor care urmau să primească fonduri de la bugetul județului și nici nu a precizat când va fi rediscutat proiectul de asociere a Consiliului Județean Prahova cu localități din județ.
”În proiectul de hotărâre inițiat de domnul vicepreședinte Tudone, vedem din totalul listei de 33 de UAT-uri, 32 de UAT-uri PNL. (…) Care este caracterul de urgență al acestei ședințe? De unde au știut primarii PNL că trebuie să trimită aceste solicitări, pentru parteneriate, așa, dintr-o dată? Au fost anunțați să facă aceste solicitări? Sunt mulți primari PSD care au trimis solicitări de la începutul anului și până în prezent, care nu au fost luate în calcul. Niciuna!”, a declarat prefectul Virgiliu Nanu, președintele PSD Prahova, după ședința Consiliului Județean.