V. Stoica

O nouă ședință extraordinară, cu scandal, a avut loc, luni dimineață, la Consiliul Județean Prahova, în discuție fiind asocierea CJ Prahova cu localități din teritoriu, cât și repartizarea fondurilor aflate la dispoziția Consiliului Județean.

Modul în care conducerea CJ Prahova – reprezentată de Dumitru Tudone, mâna dreaptă a lui Iulian Dumitrescu – a alocat prin proiectele menționate sumele către localitățile prahovene a iscat disensiuni între primarii social-democrați și liberali, prezenți la ședință.
Prezent la ședința extraordinară, prefectul Emil Drăgănescu a pus problema legalității întrunirii, precizând că nu există un motiv pentru convocarea de îndată, pentru stabilirea unor sume în care 90% dintre fonduri sunt destinate localităților conduse de către o anume formațiune politică (n.n. – PNL). ”Retrageți proiectul, alocați echilibrat și acest proiect va trece!”, a propus Emil Drăgănescu, care a anunțat că va ataca în justiție hotărârile.
Și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a reacționat la suma infimă alocată de Consiliul Județean Prahova, amintind și că, în ultimii patru ani, CJ Prahova condus de Iulian Dumitrescu nu a alocat bani nici măcar pentru rezolvarea problemei termiei în Ploiești, fiind nevoie ca municipalitatea să se împrumute pentru ca locuitorii racordați la sistemul centralizat să aibă căldură și apă caldă.

Primarul din Podenii Noi i s-a adresat lui Dumitru Tudone: ”Unii spun aici că au primit bani puțini de la Consiliul Județean. Eu nu am primit nimic în acest mandat! Comuna Podenii Noi este delimitată de două drumuri județene și nu au fost măcar plombate în zona localității noastre. Să plecați domnule de aici!”, a spus Mihai Alionte.
Practic, prin proiectele supuse aprobării și dezbătute într-un vacarm ieșit din comun, Dumitru Tudone, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Prahova (înlocuitorul inculpatului Iulian Dumitrescu la conducerea CJ Prahova), a reușit ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată în istoria autorității județene: a provocat cel mai mare scandal administrativ și politic într-o ședință a Consiliului Județean.
La final, liberalii – cu votul proaspeților lor colegi proveniți din ALDE și Pro România – au aprobat cele două proiecte, în ciuda faptului că prefectul Emil Drăgănescu a anunțat că va ataca în Contencios Administrativ hotărârile adoptate.