Organizată cu sprijinul sponsorului Supermarket La Cocoş şi în parteneriat cu Jockey Club Român, cea de-a treia reuniune hipică oficială a anului a strâns în tribunele Complexului Hipodrom circa 800 de iubitori ai fenomenului, veniţi să vadă cele 9 curse, dar şi să se destindă într-o zi superbă de primăvară.
Au fost mai bine de 3 ore dedicate curselor hipice, unele dintre acestea extrem de spectaculoase şi decise pe ultimii metri. De un astfel de final a avut parte chiar cursa-vedetă a zilei, Premiul „Take Ionescu”, în care s-a apelat la fotofiniş pentru a se decide câştigătorul. Şi acesta a fost armăsarul General De Bry (driver Florin Mocanu, proprietar Lola Manea), festivitatea de premiere fiind oficiată de doamna Irina Vlăducă-Marghiloman, strănepoata marelui om politic Alexandru Marghiloman, considerat, totodată, „Părintele Hipismului Românesc”.

Cele trei curse de galop ale zilei, organizate în parteneriat cu Jockey Club Român, care au reprezentat punctul forte al reuniunii, au fost câştigate de Momicheotstrova (jocheu Nurhay Hamil Zyulkyuf) – Premiul de Primăvară, Gennaro Arma (jocheu Nurhay Hamil Zyulkyuf) – Premiul Hipodromul Băneasa şi Hear Me Roar (jocheu Valentin Atanasov) – Premiul Hipodromul Ploieşti. Festivităţile de premiere au fost oficiate de reprezentanţii Jockey Club Român: Răsvan Cernat (vicepreşedinte), Dinu Cantacuzino şi Andrei Stănescu (membri).
Următoarea reuniune hipică este programată duminică, 28 aprilie, atunci când se va ţine Premiul „Manole Filitti”.