Așa-numita ”Lege a păcănelelor”, adoptată cu 243 de voturi ”pentru” în Camera Deputaților, este un prim pas în reducerea fenomenului jocurilor de noroc de tip slotmachine, care a luat o mare amploare în ultimii ani în majoritatea localităților din țară.
”Am votat astăzi în plenul Camerei Deputaților pentru a scăpa comunitățile mici de flagelul păcănelelor! PSD își respectă angajamentul de a rezolva această problemă care luase o amploare de nedescris în societatea românească și în special în rândul cetățenilor cu venituri mici, din localitățile rurale sau din urbanul mic, adică în peste 90% din localitățile din România.
După promulgarea legii adoptate astăzi, păcănelele nu vor mai fi permise în aceste zone, fiind un prim pas în această direcție. Alte două proiecte de lege sunt depuse în Parlament pentru reglementarea publicității la jocurile de noroc și, respectiv, pentru închiderea jocurilor de noroc în toate localitățile”, a transmis Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova, după votul din Camera Deputaților.
După promulgare și la 10 zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, sălile de jocuri de noroc nu vor mai putea funcționa în localităţile care au mai puțin de 15.000 de locuitori. „Spațiul propus, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine astfel cum sunt acestea definite în art. 10 alin. (1) lit. e) din OUG 77/2009, trebuie să se afle într-o unitate administrativ teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverință eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spațiul propus”, stipulează legea adoptată în Parlament.