Petrolul s-a întors cu o victorie mare de la Cluj și continuă cursa pentru câștigarea fazei play-out a campionatului. Veniți de pe banca de rezerve, la 0-1, Irobiso (62) și Jyry (64) au decis soarta meciului, la debutul lui Laszlo Balint în funcția de antrenor principal al „galben-albaștrilor”.
Inspirația lui Laszlo Balint și execuțiile lui Irobiso și Jyry au scris povestea confruntării de pe „Cluj Arena”. La 1-0 pentru amfitrioni, după ce Rogulic (55) reușea să deschidă scorul cu o reluare din interiorul careului, Balint a mutat decisiv în minutul 58, trimițându-i pe teren pe Irobiso și Jyry, și, în doar șase minute, tabela de marcaj le surâdea petroliștilor!
Irobiso (62) a restabilit egalitatea, „înțepând” balonul, din marginea careului mic, pe lângă portarul Gertmonas, iar Jyry (64) a marcat golul victoriei, plasând perfect mingea, la colțul lung, după o pasă primită de la Musi!
Apoi, petroliștii au reușit să reziste până la final, și cu o doză de șansă, la șutul în transversală a lui Roguljic (67), și să obțină trei puncte mari de tot, care îi distanțează de zona periculoasă a clasamentului și le asigură liniștea necesară pentru a ataca, acum, chiar partea superioară a play-out-ului. Cu atât mai mult cu cât, aflat la doar două puncte în spatele plutonului fruntaș, Petrolul va avea o serie de „foc”, în care va da piept, rând pe rând, cu primele trei clasate.
Următorul meci: luni, 22 aprilie, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”, cu UTA Arad, un rezultat pozitiv echivalând cu un final de sezon în care miza va fi un loc cât mai bun!
Deocamdată, Petrolul este, cu un pas și jumătate, în Liga 1!
Foto: Flaviu Buboi

Universitatea Cluj – FC Petrolul 1-2 (0-0)

Stadion: ”Cluj Arena”. Spectatori: circa 6000. Marcatori: Rogulic (55)/Irobiso (62), Jyry (64).
Universitatea: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Figueira – Rus, Simion (79 Silaghi), Bic – Roguljic (68 V. Gheorghe), Nistor (cpt) – Popa (68 Marcelo). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Garutti (89 Meijers), Țicu (cpt) – Seto, Hanca (58 Jyry) – Musi, Jair (82 Huja), Grozav (82 Ișfan) – Berisha (58 Irobiso). Antrenor: Laszlo Balint.
Cartonașe galbene: Popa (41)/Hanca (39), Zima (90+1).
Au arbitrat: Ionuț Coza – Marius Badea și Raul Ghiciulescu.
Rezervă: Ovidiu Robu.
Arbitru VAR: Sorin Costreie. Arbitru AVAR: Ferencz Tunyogi.
Observatori: Bogdan Buhuș și Florin Hîncu.
Jucătorul meciului: Zima