N. D.

Ploieștenii care vor să descopere povestea din spatele unor obiecte vechi, care au rezistat timpului, sunt așeptați, astăzi, începând cu ora 12.00, la Palatul Culturii, Sala Coloanelor, unde va fi deschisă expoziția ”Colecții și colecționari – Povestea obiectelor vechi”.
Organizatorul evenimentului este Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, iar reprezentanții instituției au ținut să precizeze că, în cadrul acestei expoziții, vizitatorii vor avea ocazia să-i cunoască pe unii dintre colecționarii pasionați ”Care aduc în prezent farmecul trecutului, reflectat într-o multitudine de fațete surprinzătoare, prin obiectele pe care le salvează și le trec în neuitare, dezvăluind povestea lor neștiută.
Astfel, fiecare colecționar
are de spus o poveste despre un obiect prezent în expoziție: fie a aparținut unei celebrități, fie a făcut parte din recuzita unui film de excepție, ori este un unicat, creat cu măiestrie și păstrat cu sacralitate”.
În cadrul ediției din acest an a evenimentului „Colecții și colecționari”, au răspuns invitației muzeului menționat Doru Fărcuș, Valentin Ghicuță, Alexander și Gabriel Hirsch, Cristian și Ciprian Rădulescu, Alexandru Dima, Dragoș Săfticu, Boris Paraschivescu. Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 21 aprilie 2024, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00.