Potrivit datelor centralizate la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), până în prezent, în cadrul campaniei de împăduriri din această primăvară, direcţiile silvice din ţară au plantat peste 5,2 milioane de puieţi, fiind astfel lucrări de împăduriri pe 973 hectare.
În plus, au mai fost regenerate natural 3.129 de hectare, iar pe o suprafață de 295 de hectare au fost efectuate lucrări de refacere. «În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii», mai precizează RNP- Romsilva într-un comunicat de presă.