Dacă se dovedește că românii au fost controlați sistematic după accederea țării noastre la Air Schengen, vom lua măsuri, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, potrivit tvr.info.
Declarația ministrului vine a doua zi după ce mai mulți români care au coborât din avioane pe aeroporturi din Uniunea Europeana s-au plâns că au fost controlați de poliția de frontieră, spre deosebire de călătorii din alte țări.
Europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat chiar că va face plângeri către Comisia Europeană și aeroporturile europene după ce a fost chiar el verificat pe aeroportul din Paris.
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: „Noi vom culege toate datele și informațiile pentru a vedea dacă într-adevăr e vorba de un control aleatoriu sau dacă este vorba despre un control care îmbracă un caracter sistematic, caz în care o să contactăm autoritățile din statul respectiv și o să vedem ce e de făcut. Discutăm și cu comisarul european, adică în niciun caz aceste tipuri de evenimente nu rămân fără analiză, observații și dialog la nivel european și bileteral. Fără îndoială o să facem acest lucru dacă se impune. Deocamdată, din informațiile pe care le avem – această trecere de la un statut de țară non-Schengen la statut de țară Schengen s-a făcut cu bine, și în România, și în alte state membre”.