Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi compania Tornator au oferit elevilor de la Liceului Tehnologic ­„Carol I” din Valea Doftanei două rânduri de echipamente forestiere complete pentru practică și studii, informează asociaţia pe pagina sa de ­Facebook.
La eveniment au fost prezenţi Zoltan Kosy, managerul pe România din partea companiei Tornator și, respectiv, Constantin Stoica -vicepreşedintele ASFOR.
„Liceul are un program de învățământ dual, în cadrul căruia sunt pregătiți viitori mecanici forestieri. Înființarea acestui program de studiu s-a realizat la inițiativa și cu sprijinul firmei de exploatare forestieră Migab Forest. Managerul firmei, Constantin Stoica, s-a implicat mereu în susținerea elevilor de aici. Printre altele, a dotat școala cu un simulator John Deere, pe care elevii învață să manevreze utilaje moderne, de tip forwarder“ mai precizează ASFOR pe pagina sa de Facebook.

În contextul aminit, Ciprian Muscă- preşedintele ASFOR- a menţionat: „Fără forță de muncă bună și calificată, sectorul forestier românesc nu are viitor. Formarea profesională este baza dezvoltării noastre. Fără profesioniști care să știe să recolteze lemnul, nu vom putea da valoare pădurii și lemnului”. Foto: ASCOR România