George Marin

Un important succes a obținut echipa de juniori II a CSM Ploiești în tentativa de a se califica la turneul final al categoriei de vârstă. Tinerii de la CSM au învins liderul curent al seriei după un meci palpitant, dar și entuziasmant spre finalul său.
După un debut cu trei goluri marcate de Constantin prin pătrunderi individuale (șase în total prin acest procedeu), goluri care au însemnat, de fiecare dată, anihilarea avantajului brașovean, jocul a rămas echilibrat – așa cum este întreaga serie „Valoare” –fapt reflectat și de tabela de scor. Totuși, gazdele au reușit să încheie mitanul în avantaj minim, mai ales datorită apărării prompte și elastice din zona centrală – acolo pe unde rar s-a putut pătrunde – dar și portarului Manolache, care a produs câteva parade în momente oportune, uneori aflându-se față în față cu adversarul la semicerc. În tot acest timp atacul a reușit goluri chiar și în condițiile în care brașovenii le fragmentau foarte des acțiunile. O bună eficiență, pe toată durata partidei, au avut-o repunerile rapide, care au adus destule goluri, șapte la număr, doar două asemenea acțiuni nefiind fructificate.
La reluare, echilibrul s-a mai menținut câteva minute, dar o serie de cinci goluri consecutive a dus CSM la un avantaj de șapte goluri (30-24, min. 43), greu de prevăzut după desfășurarea evenimentelor din prima parte. Din acest moment, deși era de așteptat să vedem atacuri în șapte contra șase, oaspeții au aplicat o apărare om-la-om pe tot terenul (!), lucru mai rar văzut într-un joc de handbal altcândva decât în momentele de final. Brașovenii au avut ceva succes apelând la acest mod de a se apăra, reușind trei goluri în urma a tot atâtea intercepții, dar și ploieștenii au ratat patru atacuri consecutive în acest răstimp. După eliminarea suferită de oaspeți în minutul 52, aceștia au revenit la apărarea clasică, dar ceva mai avansată. Au fost spații de pătrundere speculate de gazde astfel încât CSM a păstrat un avantaj liniștitor chiar și în ciuda acestor ratări, în timp ce Avatar a trăit finalul mai mult datorită aruncărilor stângaciului Andi Ștefan Popa (numărul 5), cel care a devenit și golgheterul meciului, cu 11 reușite. A fost victoria echipei, dar a unei echipe care se bazează pe un număr redus de componenți prezenți pe parchet pe o mai lungă durată în joc.
Pentru că au fost multe eliminări – cinci ale gazdelor, contra șase ale oaspeților – trebuie să ne aplecăm un pic asupra unui aspect negativ. Trei goluri au fost primite în superioritate numerică! Sunt multe. A marcat și CSM două, dar a și irosit alte două. În ceea ce privește inferioritatea numerică, CSM a marcat de trei ori, dar a înregistrat și patru ratări! Și încă o observație: niciuna dintre echipe nu a scos portarul pentru a introduce un jucător de câmp în timp ce avea un jucător eliminat!
A arbitrat cuplul brăilean Alin Popescu – Andrei Trică.
În urma acestui rezultat, CSM a adunat 10 puncte și ocupă locul secund, la un punct distanță de învinsa sa de sâmbătă, Avatar Brașov, care are păstrează fotoliul de lider. Pe locul trei se află HC Buzău, cu 8 puncte. Reamintim că doar primele două clasate se califică pentru turneul final al grupelor „Valoare”, programat între 29 mai și 2 iunie, locația nefiind încă desemnată. Până atunci, CSM mai are de jucat cu Sporting Ghimbav (acasă, 13 aprilie), cu LPS Târgu-Mureș (deplasare, 20 aprilie) și returul cu Avatar (deplasare, 27 aprilie).
CSM Ploiești – Avatar Brașov 41-38(20-19)
CSM: Andrei Manolache 10 intervenții, Andrei Pop 4 (1 de la „7 metri”) – Luca Constantin 10 goluri, Andrei Grigore 9 (1 din „7 metri”), Răzvan Popescu 6, Mihai Duță 5, Mihai Costache 4, Gabriel Roșu 4, Matei Sbîrnău 3, David Sîrbu, Octavian Bucur, Ștefan Răducanu, Florin Murașcu, Iustin Pîrvu, Nikolas Milea, Ionuț Marin. Antrenor: ­Ramona Ștefan.