George Marin

Sub soarele primăvăratic, două echipe componente ale Ligii A Prahova au avut programat meciul din etapa cu numărul 23 pe terenul de la Sala Olimpia. Oaspeții- echipă de mijlocul clasamentului- au părut că au venit la meci cu ideea că nu au cine știe ce mari speranțe. Cum altfel putem caracteriza evoluția lor, mai ales cea din prima parte, când au ajuns la poarta adversă doar de trei ori? Este adevărat că Ivan ar fi putut să marcheze cu capul după una dintre cele două lovituri de colț obținute (min. 40), dar scorul era deja 3-0 pentru gazde.
După pauză, Chiru a efectuat schimbări în componența echipei, întinerind-o și mai mult. Dar și așa, trupa fostului internațional ploieștean a dominat clar jocul, deși a permis oaspeților să se apropie mai des de buturile de Toma, dar cu o singură ocazie de gol, nefructificată de Grigore, tot după un corner (min. 69). Cu un joc bine dirijat de Sallieu Bah, internațional din Sierra Leone, gazdele nu au avut decât o singură problemă, anume să rateze cât mai puțin. A excelat negativ în a transforma în gol ocaziile avute tocmai colegul de echipă națională a lui Bah, vârful de atac Michael Kargbo, care a părut cam blazat după pauză (min. 12 – gol anulat pentru ofsaid, 31, 32). Nici „bombele” trimise de la distanță de Trifan nu au avut prea mult succes (min. 16, 23 – șut blocat de … spatele lui Stanciu, 77, 90). Dacă ultima dintre aceste lovituri a fost salvată de Isar, prima a lovit bara porții oaspeților și a fost precursoarea primul gol. Și, coincidență, toate golurile au fost marcate din interiorul suprafeței de pedeapsă. Pentru deschiderea de scor, Andrei a marcat în urma pătrunderii sale în dribling, apoi Chiriță a marcat simplu, cu latul după o centrare din stânga, Bah a trimis un șut frumos, cu efect, de la marginea careului mare, tot el a pătruns spre stânga și a marcat, iar Udrea a finalizat acțiunea cu care a stabilit rezultatul final.
Petrolul 95 Ploiești – CSL Vărbilău 5-0 (3-0)
Teren: Sala Sporturilor. Spectatori: 50. Au marcat: Andrei 16, Chiriță 27, Bah 39, 82, Udrea 89.
Petrolul 95 Ploiești: Toma – Burbuțan (72 Chivu), Buturugă, Răducea (cpt.), V. Andrei – Bah, Trifan – Al. Chiriță (46 Moroșanu), A. Tudor (80 Udrea), Dr. Dumitru (55 Cristea) – Kargbo (84 Lazăr). Rezerve neutilizate: Preda – D. Ilie, Gavrilă. Antrenori: Daniel Chiriță, Marian Teodorescu.
Vărbilău: Isar – Moise (cpt.) (84 S. Vasile), Ilina, Paraschiv, Grigore – Stanciu (46 Al. Radu) – Bogza, A. Sandu, Saulea (65 Cercel), Preda -Ivan. Rezerve neutilizate: Slamna – Luncă. Antrenor: Dorel Popa.
Au arbitrat: Bogdan Ciocoiu – Miron Gabriel Enache, Robert Gabriel Nuțu (toți din Ploiești).
Observator AJF: Constantin Safta (Iordăcheanu).
Jucătorul meciului: Bah.

Liga A Prahova, rezultatele, clasamentul și programul etapei viitoare:
Petrolul 95 Ploiești – CS Vărbilău 5-0
CS Câmpina – Unirea Cocorăștii Colț 8-1
CSO Băicoi – Unirea Urlați 13-0
FC Bănești – CSO Boldești 1-0
AFC Brebu – Progresul Drăgănești 3-5
CS Mănești – CSO Comarnic 1-2
Avântul Măneciu – CS Brazi 1-2
Petrosport Ploiești – Teleajen Văleni 0-3
CS Cornu – CSC Berceni 3-0*
* Echipa CSC Berceni a fost exclusă din campionat după etapa a 19-a, în urma a două ­neprezentări, astfel că toate jocurile din retur vor fi omologate cu 3-0 în favoarea adversarelor.

Etapa viitoare, a 24-a, 13-14 aprilie
CSC Berceni – CS Mănești
CSO Boldești – CS Cornu
CSO Băicoi – AFC Brebu
CS Brazi – Petrosport Ploiești
Unirea Urlați – Teleajen Văleni
CSO Comarnic – Petrolul 95 Ploiești
Progresul Drăgănești (Triumf) – CS Câmpina
Unirea Cocorăștii Colț – FC Bănești
CS Vărbilău – Avântul Măneciu