George Marin

În meciul contând pentru optimile de finală ale categoriei 54 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene pentru Tineret, de la Poreč, Croația, pugilistul Fabian Stroe, legitimat la clubul ploieștean CSM, a câștigat înainte de limită lupta cu slovenul Tine Jakomini. În ciuda a două momente de în care Stroe a uitat de defensivă și a primit tot atâtea lovituri, sportivul nostru a condus permanent lupta, chiar dacă părea că aplică o tactică defensivă. De fapt, el și-a așteptat adversarul, stângaci ca și Stroe, și a plasat multe lovituri tari cu stânga, ajutat și de alonja superioară. Directa de stânga a fost arma cu care Stroe și-a adus adversarul în stare de knock-down, obligându-l pe arbitrul de ring să îi aplice slovenului cuvenita numărătoare, mai întâi în prima rundă, apoi cu „porție” dublă în cea de-a doua. Astfel, partida s-a încheiat cu victoria lui Stroe prin RSC când mai era un minut și un sfert din această rundă.
Fabian Stroe se află în fața meciului care îi poate aduce cel puțin medalia de bronz. Pentru a obține această distincție, Stroe trebuie să treacă de polonezul Oskar Groszicki, un boxer foarte tehnic, tot un stângaci, care și-a câștigat meciul din „optimi” fără să facă un efort prea mare. Acest meci din sferturile de finală este programat al doilea în gala din această seară, gală prevăzută a debuta de la ora 17:30, ora locală (18:30 în România).
Un alt sportiv care a fost pregătit o vreme de antrenorul emerit Titi Tudor „Prosop”, Mario Ciprian Iofciu, și-a câștigat meciul din cadrul categoriei 57 de kilograme, după ce a controlat cu autoritate ostilitățile din ring. El l-a învins la puncte, prin decizie unanimă, 5-0, pe estonianul Dmitri Safronov. În aceeași gală, Iofciu va încerca să se califice în semifinală, pentru a obține cel puțin medalia de bronz. El îl va întâlni pe cipriotul Spyros Velios.
Un meci oarecum ciudat, cu un arbitraj ambiguu, i s-a întâmplat Amaliei Țugui. Ea a primit un avertisment în runda secundă. Ultima rundă a fost densă în evenimente. Azera Emili Rzaeva a primit și ea avertisment, apoi Amalia a fost supusă numărătorii.
În foarte scurt timp, Amalia a reușit o directă de dreapta la cap și un upercut la corp, iar arbitrul de ring, spaniolul Enrique Acendra Lopez, a aplicat numărătoarea și a oprit lupta spre deziluzia azerei, care nu s-a prezentat la decizie și a refuzat câtăva vreme să părăsească ringul. Chiar dacă Rzaeva a arătat un box mai competitiv și mai clar decât fata noastră – trebuie să recunoaștem – Amalia și-a asigurat medalia de bronz și va boxa mâine cu Anhelina Nekrasova (Ucraina) pentru accederea în finala categoriei 66 de kilograme, într-o reeditare a recentei finale de la turneul ploieștean Dracula Open, finală câștigată de Amalia prin RSC în ultima rundă.