Florin Tănăsescu

Dacă ieşiţi în maxivacanţa de 1 Mai nemuncitoresc la iarbă verde – şi e bine s-o faceţi – veţi avea surprize care mai de care…
Plăcute, nu vă gândiţi la aglomeraţii pe şosele, cafteală pe locuri de picnic şi alte alea!
Lucrurile vor sta cam aşa: tot românul se va bucura de locuri special amenajate pentru grătar. Că d-aia s-au făcut ţarcurile alea-mprejmuite cu bandă galbenă, pe şoselele naţiei. Că doar n-or fi pentru campanie electorală, cum zic oamenii răi.
Important: ca să fiţi siguri de loc, scrieţi cu un creion chimic pe-un ambalaj de carton: „Rezervat!”
În caz că faceţi o deplasare per pedes pe o uliţă proaspăt asfaltată, e bine să nu lăsaţi urme.
Adică, puteţi arunca mucuri de ţigară, pungi de plastic sau peturi pe ea, dar mergeţi în vârful picioarelor. Pe lângă uliţa cu pricina. Nu de alta, dar covorul asfaltic trebuie să pară nou- nouţ şi la alegerile din toamnă.
Dacă plouă, nu vă speriaţi că veţi fi muraţi. Fiecărui cetăţean i se va înmâna, la ieşirea din bloc, sau după caz, din casă, câte-o umbrelă.
Pe ea va scrie: „Opreşte-te, ploaie! Ăsta-i un ordin”.
Iar dacă veţi urla la odrasle: „Ieşi copile cu părul bălai afară la soare, doar s-o îndrepta vremea”, efectu-i garantat. Se-ndreaptă vremea, nu şi vremurile!
Despre combustibilul pentru mici, nu vă faceţi griji! Va fi asigurat de basculante care vor căra lignit. Că d-aia au fost închise minele, să fie redeschise pentru dans şi voie bună…
Acţiunea se va desfăşura sub lozinca „Ţării, tot mai mult cărbune!”.
Cum e firesc, probabil veţi dori să vă faceţi şi-o poză în lanul cu rapiţă. Sens în care, cercetătorii de la Institutul Fundulea – sau cum s-o numi acum – vor grăbi îngălbenirea plantelor. Deci, rapiţa va atinge apogeul în maxivacanţă. Dacă se grăbeşte să crească, deci păleşte, s-or găsi soluţii pentru un peisaj cu floarea-soarelui.
Drumul spre şi la întoarcere pe Valea Prahovei va fi asigurat de agenţii rutieri. Să nu-şi mai piardă conducătorul auto ore bune din viaţă înjurându-l p-ăla din faţă că nu i se-nvârte roata.
Sens în care, fiecare maşină care staţionează mai mult de cinci minute în coloană va fi extrasă din trafic cu elicopterul şi dusă în parcarea clientului. Dacă n-are – despre parcare scriem – va fi lăsat pe acoperişul blocului.
La sate, în bătătură sau, după caz, pe islazul comunal.
O precizare, că uitam: în maxivacanţă va mai turna şi de sus. Dar noaptea! Fiindcă ştiţi cum se spune: „Plouă-n mai, avem mălai”.
Aşa-şi vor asigura agenţii electorali sacii-n căruţă. Iar noi vom trăi cu sufletu-n Rai.
Pentru alte detalii privind alegerile din toamnă, ţineţi aproape de secţiile de votare!