V. Stoica

Deși Iulian Dumitrescu are interdicție de a-și exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, aflându-se sub control judiciar, îi recompensează pe primarii care au semnat scrisoarea de susținere a candidaturii sale, trimisă lui Nicolae Ciucă, liderul PNL. Ca și cum le-ar da bani din conturile sale, Dumitrescu se joacă, la propriu, cu fondurile publice ale Prahovei!
Cu mâna lui Dumitru Tudone, interpusul prin care conduce ilegal Consiliul Județean Prahova, în ciuda dispozițiilor date de procurori în măsura controlului judiciar, Iulian Dumitrescu aruncă banii publici în interes pur politic și chiar personal și alocă sume importante edililor din PNL care au semnat, la Crama Seciu, scrisoarea adresată lui Nicolae Ciucă!
În cadrul ședinței Consiliului Județean Prahova care va avea loc astăzi, toate localitățile administrate de semnatarii așa-zisei ”scrisori de susținere” vor primi, în total, 21,2 milioane de lei, sume din bugetul județului Prahova pentru realizarea unor ”obiective de interes public”, în fapt, investiții cu care primarii PNL și cei atrași în barca liberală să se laude în campania electorală pentru localele din 9 iunie.
”Conducerea judeţului a analizat solicitările formulate de către reprezentanţii primăriilor localităţilor mai sus menționate, rezultând necesitatea asocierii în vederea cofinanțării lucrărilor de interes public. Obiectivele propuse reprezintă priorităţi ale administraţiei judeţului şi ale administraţiilor locale şi au ca scop îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, apă-canal, a serviciilor sociale pentru populaţie și a creșterii funcționalității instituțiilor de învățământ. Pentru contractele de asociere care se vor încheia cu cele 33 (treizecişitrei) localităţi în vederea realizării obiectivelor de interes public, judeţul Prahova alocă suma de 21.225.000 de lei”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării în cadrul ședinței de astăzi a consilierilor județeni.
Ieri, Tribunalul București a respins contestația depusă de Iulian Dumitrescu la decizia procurorilor de prelungire a controlului judiciar, ceea ce înseamnă că, și în următoarele 60 de zile, acesta nu va avea voie să-și exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.