Nicoleta Dumitrescu

Cu siguranță, deținerea de funcții de conducere pe linie politică aduce cu sine și crearea de multe dependențe, cea mai păcătoasă fiind privitul de sus. Oricum, între cei care sunt șefi și cei care se cred un pic mai sus decât aceștia în ceea ce privește exprimarea părerilor care chipurile conțin și o mare doză de adevăr este o mare diferență, în mod special în ceea ce privește atitudinea, proiectele, prezentarea realității, ceea ce s-a făcut și ce nu. Iar cel mai bine, în acest caz, se vede în perioada electorală, cum este și cea de față, din România, printre altele liderii partidelor ale căror sigle doresc să fie tipărite pe buletinul de vot neprididind în a da asigurări că ideile lor au fost și încă mai sunt mai mult decât revoluționare!
Un exemplu în acest sens vine de la vârful liberalilor, un actual europarlamentar în funcție, totodată plasat pe loc eligibil și pe lista candidaților la alegerile din 9 iunie a.c., în perspectiva obținerii a încă unui mandat în aceeași funcție, a ținut să facă publice, recent, o serie de considerente, din care rezultă ce oameni capabili – unul și unul – are partidul. ”Lucrurile se văd din avion, acolo unde sunt liberali la conducerea judeţelor şi liberalii conduc administraţiile locale, curge (!?!)
lapte şi miere, vin investiţii străine, vin bani europeni. Acolo unde sunt socialişti, situaţia e diferită, cu foarte mici excepţii”, a spus europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, la lansarea de la Buzău a candidaților liberali la alegerile locale, care le-a mai cerut colegilor de partid să vorbească în această campanie electorală și de șeful cel mare de la partid, Nicolae Ciucă. Numai că imaginea văzută din avion de către europarlamentarul menționat, dar mai ales remarcile la adresa PSD, l-au cam deranjat pe secretarul general al social-democraților, Paul Stănescu, ceea ce arată, încă o dată, că deși acum împart frățește puterea și vor să o dețină și pe mai departe, după alegeri, între PSD și PNL se menține râca, și unii și ceilalți considerând că ei sunt cei mai mari, cei mai tari, că sunt singurii care au făcut, care au dres etc. !
De altfel, deja, separat, fiecare partid în parte transmite propriului electorat că ”Noi am mărit pensiile” , ”Noi am mărit salariile”, ”Noi am adus bani europeni”, ”Noi am realizat proiecte” și câte și mai câte! În fapt, istoria se repetă ca și acum patru ani, când liderii partidelor s-au aflat la întrecere în a spune primii, înaintea celorlalți, ceea ce s-a realizat, chiar dacă nu neapărat scânteia inițiativelor se aprinsese de la ei. Pe de altă parte, și mega anul electoral 2024 va fi tapetat de demagogie și populism, fără de care politicienii nici nu pot respira, dovadă că nu uită să spună că râurile de lapte și miere care acum ar curge prin România ar izvorî chiar din…
curțile partidelor lor! Și de câte alte minunății nu vor fi capabili politicienii, anul acesta! Așteaptă doar ca să fie votați, pentru că binele va veni de la sine și acesta se va vedea chiar din… avion!