F.T.

Ieri, poliţiştii prahoveni au pus în executare două rânduri de percheziţii în judeţ, pentru documentarea unor cauze penale ce au ca obiect comiterea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, respectiv „furt”.
Într-un prim caz, oamenii legii din Vălenii de Munte au descins la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Concret, după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, percheziţiile au fost justificate de faptul că «la data de 7 aprilie a.c., şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, ar fi agresat fizic alți doi bărbați , de 27 şi, respectiv, 28 de ani, din comunele Dumbrava și Berceni, în timp ce se aflau într-o parcare din orașul Vălenii de Munte, conflict izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice».
La sediul unității urmau să fie conduse, pentru a fi audiate, şapte persoane. Într-o a doua cauză, polițiștii din Florești au pus în executare trei mandate de percheziție în Ploiești, la domiciliile a trei femei, acestea fiind bănuite că în ziua de 22 martie a.c., ar fi sustras mai multe produse dintr-o societate comercială din comuna Florești, creând un prejudiciu de aproximativ 1.200 de lei. Şi acestea urmau să fie audiate de către poliţişti.
În ambele cazuri, descinderile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.