O minivacanță poate veni cu multe beneficii dacă te organizezi din timp și faci alegerile potrivite. Iată câteva idei care te vor ajuta să descoperi locuri noi și să te relaxezi fără a avea remușcări la întoarcerea acasă.
Optimizează-ți veniturile și cheltuielile
Înainte de a adăuga pe lista de cheltuieli un city break, evaluează-ți cu atenție situația financiară.
Caută în permanență soluții noi de economisire și de planificare financiară. Analizează periodic situația creditelor actuale și a ofertelor de pe piață, iar dacă este nevoie, schimbă-ți furnizorul bancar actual cu un partener care are soluții mai avantajoase pentru refinantare credit. Astfel, la următoarele salarii îți vor rămâne bani și pentru următoarea ta escapadă.
Dacă ai nevoie de bani pentru viitoarele vacanțe sau orice alte proiecte, poți opta pentru un credit de nevoi personale cu condiții avantajoase. Pentru a nu transforma satisfacerea unei dorințe într-o povară financiară, alege responsabil finanțarea analizând atent contextul și viitoarele cheltuieli.
Călătorește în timpul săptămânii
Chiar dacă city break-urile sunt cunoscute mai mult ca escapade de weekend, dacă vrei să fie mai accesibile, optează pentru zilele de marți, miercuri și joi.
În timpul săptămânii vei putea găsi bilete de avion și cazări mai ieftine și, în plus, vei descoperi că obiectivele turistice, restaurantele și terasele vor fi mai puțin aglomerate.
Nu te caza în centrul orașului
Dacă vrei să economisești, evită hotelurile din centrul orașului. Poți găsi cazări foarte bune, la un preț mult mai accesibil, în zonele adiacente. Înainte de a rezerva, asigură-te că există în zonă mijloace de transport în comun cu care să poți ajunge ușor în centru și la obiectivele turistice.
Fă-ți asigurare de călătorie
Chiar dacă pleci doar pentru 2-3 zile, asigură-te că, dacă este cazul, poți rezolva eventualele situații neplăcute fără să cheltuiești o avere. Având o asigurare de călătorie vei evita grijile financiare în situații precum anularea zborului, pierderea bagajelor sau apariția unei probleme medicale.
Pentru a fi mereu pregătit de o nouă escapadă și a economisi, îți poți încasa salariul pe un card de debit care are și asigurare de călătorie inclusă. Astfel, te vei putea bucura de mai multe minivacanțe, în siguranță.
Fă-ți un itinerariu
De fiecare dată când ajungi într-un oraș nou, vrei să-l descoperi și să vizitezi toate atracțiile. Într-un city break, fiind timpul foarte scurt, este nevoie de documentare și de stabilirea unui itinerar pentru a te asigura că nu ratezi nimic.
Caută cele mai importante obiective turistice și vezi care dintre ele pot fi vizitate gratuit. După ce ai stabilit programul, cumpără online bilete de intrare la celelalte atracții. Biletele achiziționate online sunt de cele mai multe ori mai ieftine și, în plus, vei evita cozile.
Mănâncă precum un localnic
Dacă vrei să descoperi bucătăria locală și să nu cheltuiești o avere, evită restaurantele renumite sau cele din apropierea obiectivelor turistice.
În fiecare oraș, poți găsi restaurante mai mici, afaceri de familie, care să-ți ofere o experiență culinară extraordinară la un preț accesibil. Nu intra în primul restaurant pe care îl găsești în drumul tău, documentează-te pe blogurile de călătorii, întreabă localnicii și alege localul cu atenție.
Cumpără din supermarket gustările, apa sau băuturile preferate. Caută patiseriile și cofetăriile de unde cumpără și rezidenții, astfel, te vei putea bucura de produse locale delicioase fără a-ți afecta prea mult bugetul.
Dacă-ți planifici atent escapadele, vei putea descoperi lumea fără grija banilor.
(P)