V.Stoica

Consiliul Județean Prahova are de gând să cheltuiască alți 260.000 de lei din buget pentru proiectul complexului medical de lângă Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pe terenul de 15 hectare al municipiului Ploiești, intens disputat și devenit obiectul unor certuri politice cu caracter aproape permanent, în ultimii ani.
CJ Prahova are în derulare, în prezent, o achiziție directă pentru încheierea unui contract de prestări servicii ”elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru o suprafață de teren cuprinsă între 15 și 20 ha, situată în mediul urban”, valoarea estimată ­fiind de 260.000 de lei fără TVA. Firma interesată este CPS-CITY PLANNING STRATEGIES, din comuna Berceni, societate care-i aparține unui fost arhitect șef al municipiului Ploiești.
În tema de proiectare se arată că PUZ-ul solicitat are în vedere ”analizarea condițiilor în care se pot amplasa mai multe obiective de investiții în zona de nord a municipiului Ploiești, obiective ce vor conduce la dezvoltarea zonei, precum și accese carosabile și parcări aferente”.
Primul dintre obiective este Complexul integrat de servicii de asistență medicală de urgență în municipiul Ploiești, pe strada Găgeni nr. 102, în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, mai precis pe terenul ”împrumutat” de la municipiul Ploiești, proiectul pe care președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a promis că-l va realiza, dar care se află încă la stadiul de studii! Al doilea obiectiv este un așa-zis ”consorțiu academic”, iar al treilea – construire locuințe de serviciu ANL destinate personalului medical.
Prin urmare, Consiliul Județean Prahova este gata să dea 260.000 de lei fără TVA pentru un Plan Urbanistic Zonal, în condițiile în care instituția are un departament de specialiști în urbanism. O întreagă structură, a Arhitectului Șef, cu trei funcții de conducere și 21 de execuție, face parte din organigrama Consiliului Județean Prahova, iar conducerea instituției pregătește un nou contract gras pentru un proiect ale cărui șanse de materializare sunt discutabile.