Pe piață există o varietate de produse care pot fi o opțiune la îndemână în zilele în care persoanele care țin post nu au timp să gătească. Însă etichetele acestor produse trebuie citite cu atenție, iar alimentele procesate trebuie consumate cu măsură pentru că pot avea multe calorii. De aceea, la modul ideal, orice persoană ar trebui să știe care este numărul optim de calorii pe care ar trebui să-l respecte într-o zi pentru a-și menține greutatea optimă. Iar acest număr de calorii ar trebui respectat și în post.
Dacă în această perioadă, se consumă constant alimente hipercalorice (dulciuri de post, conserve de legume cu mult ulei, unturi vegetale, pâine), atunci există riscul acumulării kilogramelor în plus. Un alt motiv pentru care alimentele de post super procesate ar trebuie consumate ocazional este acela că pot conține coloranți și aditivi alimentari, despre care se știe că nu sunt benefici. De asemenea, un aspect de luat în calcul este și conținutul de sare, excesul crescând riscul de hipertensiune și implicit pe cel de boli cardiovasculare, potrivit Hotnews.