FC Voluntari, Universitatea Cluj și Oțelul Galați au jucat până acum finale de Cupa României, ilfovenii și ardelenii chiar adjudecându-și trofeul. Pentru hunedoreni, calificarea în ultimul act ar fi o premieră istorică!
Cupa României Betano, ediția 2023/2024, se apropie deja de emoțiile din jurul trofeului de tradiție al fotbalului românesc. Ne așteaptă acum semifinalele, unde regăsim trei formații de prim eșalon, FC Voluntari, Universitatea Cluj și Oțelul Galați, plus revelația Corvinul Hunedoara, din eșalonul secund.
Iată programul celor două partide din penultimul act al competiției:
Miercuri, 17 aprilie, ora 19:00 – Corvinul Hunedoara vs FC Voluntari
Joi, 18 aprilie, ora 20:30 – Oțelul Galați vs Universitatea Cluj

Duel cu deznodământ imposibil de anticipat la Hunedoara
La Hunedoara, istoria deja se scrie văzând cu ochii, băieții pregătiți de Florin Maxim depășind deja cea mai bună performanță din istorie a Corvinului în Cupa României. Iar după 4-0 cu CFR Cluj în sferturile de finală, cu semifinala pe teren propriu, într-o singură manșă, contra celor de la FC Voluntari, deja nimic nu mai pare atât de greu! Cu prahovenii Manolache, Velisar și Adrian Nicolae în lot, plus alți ex-petroliști precum Lică, Chindriș, Coman, Corvinul speră la „marea lovitură „.
De partea cealaltă, ilfovenii care au încă griji mari în privința evitării retrogradării din primul eșalon, se prezintă după un 4-2 în deplasare, la lovituri de departajare după 0-0 în 120 de minute, cu FCU Craiova. Echipa pregătită de Florin Pârvu, în creștere de formă în campionat, a câștigat Cupa României în 2017 și a disputat finala din 2022! Ar fi o „minune” pentru antrenorul ploieștean, ex-petrolistul Pârvu, să joace o finală de Cupă, cu Voluntari după ce… a ratat calificarea din grupe, cu Petrolul!