F.T.

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane Prahova, împreună cu procurori din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiești, au pus în executare miercuri, 10 aprilie, trei mandate de percheziţie în Prahova şi în Dâmboviţa, pentru documentarea activităţii infracționale a unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de „proxenetism”, „alterarea integrităţii datelor informatice” și „acces fără drept la un sistem informatic”.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2016 – iulie 2023, bărbatul ar fi constrâns-o pe concubina sa să practice prostituția, în scopul obținerii unor venituri facile. Acesta ar fi transportat persoana vătămată, majoră, în Italia, ar fi închiriat un spațiu și ar fi descoperit o zonă accesibilă racolării de clienți, după care ar fi revenit în țară și ar fi exercitat un control permanent asupra acesteia (prin apeluri telefonice repetate și proferarea de amenințări cu acte de violență asupra ei și a membrilor de familie) obligând-o să îi comunice numărul de clienți și să-i transfere direct, ori pe numele unor rude, sumele obținute, folosind servicii bancare rapide.
Totodată, în luna august 2023, având în vedere faptul că persoana vătămată ar fi refuzat să mai practice prostituția, în pofida amenințărilor cu acte de violență asupra sa, dar și a copilului lor, bărbatul ar fi accesat, fără drept, un cont de mesagerie online ce aparținea concubinei sale, i-ar fi restricționat accesul după care l-ar fi preluat pe un alt dispozitiv, utilizându-l la contactarea unor persoane din familia victimei.
Tot în data de 10 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în județele Prahova și Dâmbovița.
La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.
Astăzi (n.n. – ieri), a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile”.