Voluntariul a bătut încă o data pe „Ilie Oană”, de data aceasta mai dur ca niciodată. A fost un greu de crezut 4-0 pentru ilfovenii remontați de către fostul antrenor petrolist Florin Pârvu, scor venit după o prestație de coșmar a „lupilor”, incapabili să aibă reacție într-un meci în care au fost, efectiv, de nerecunoscut!
Prea multe n-ar fi de spus despre ceea ce s-a întâmplat în jocul din cea de-a treia etapă a play-out-ului Superligii. O înfrângere dură, fără drept de apel, conturată încă din prima jumătate a primei reprize. Moldovenii Rață (20) și Armaș (24) au speculat naivitățile din defensiva „galben-albastră” și, în doar patru minute, i-au adus echipei lui Florin Pîrvu o detașare consistentă pe tabela de marcaj, iar Nemec (45+5) n-a făcut decât să răsucească, în rana petrolistă, cuțitul , chiar înainte de intrarea la cabine, lăsând, altfel, tot mai mici speranțele într-o revenire miraculoasă.
După pauză, oaspeții au mai punctat o dată, prin ­Merloi (60), gol cu care au stabilit ­scorul final al întâlnirii, dar și, implicit, una dintre cele mai grele înfrângeri suferite de ­către Petrolul în ultimele sezoane. Un eșec care nu poate să nu răsucească oarecum ­”cuțitul” în rănile petroliste, ”răni” provocate de provizoratul pe banca tehnică, de prestația foarte slabă a unor jucători cărora, tot timpul, pare că le ”lipsește ceva”.
Cum nu este nici timp, și nici momentul, pentru lamentări, rândurile trebuie strânse repede, pentru că, deja, bate la ușă următorul meci, iar lupta pentru un loc în primul eșalon și în stagiunea 2024-2025 este departe de a fi încheiată. Sâmbătă, de la ora 21.30, jucăm în deplasare, cu Universitatea Cluj, prima ocazie, așadar, pentru refacerea moralului și pentru întărirea liniei de clasament. Una care reîncepe să provoace frisoane, pentru că, vrem – nu vrem, mai sunt 18 puncte în joc! Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul – FC Voluntari 0-4 (0-3)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 5000. Marcatori: Rață (20), Armaș (24), Nemec (45+5), Merloi (60).
FC Petrolul: Zima – Dumitriu (46 Ișfan), Papp, Huja (46 Meijers), Țicu (cpt) – Hanca, Diomande (68 Jyry) – Musi (64 Bratu), Jair, Grozav – Irobiso (46 Berisha). Antrenor: Florin Stîngă.
FC Voluntari: Vâlceanu – Miranda, Matricardi, Armaș – Boboc, Rață, Crepulja, Naser (90+1 R. Popescu) – Dumiter (45 Merloi), Nemec (75 Carnat), D. Andrei. Antrenor: Florin Pîrvu.
Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran – Alexandru Vodă și Alexandru Filip.
Rezervă: Ionela Alina Peșu.
Arbitru VAR: Sebastian Colțescu. Arbitru AVAR: Raul Ghiciulescu.
Observatori: Marian Salomir și Constantin Stătescu.