La sfârşitul săptămânii, polițiștii ploieşteni au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop menținerea ordinii și liniștii publice, ­prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și creșterea siguranței cetățenilor în zona adiacentă unitățiilor de învățământ din municipiu.
În acest context, potrivit unei informări a IPJ Prahova, „polițiștii rutieri au vizat depistarea, identificarea celor care încalcă prevederile legale, în acest sens au fost legitimate peste 450 de persoane, efectuate 14 controale corporale, 12 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect, verificate peste 120 de autovehicule și efectuate 80 de testări cu aparatele etilotest și patru cu aparatele drugtest. În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea, aproximativ 100 fiind aplicate conducătorilor auto”.
În cadrul acţiunii de monitorizare a instituţiilor de învăţământ ploieştene, oamenii legii au depistat mai multe abateri. Astfel, în acelaşi document de presă, se exemplifică: „În urma testării cu dispozitivul Drugtest a unui conducător auto, a reieşit faptul că acesta ar fi consumat substanţe psihoactive. (…). În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială de pe strada Văleni, din proximitatea unei unități de învățămînt, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională ca urmare a încălcării prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Totodată, în apropierea a două unități de învățământ, au fost identificaţi doi tineri, ambii în vârstă de 18 ani, care aveau asupra lor cuţite. În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.
Activitatăţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ’’Matei Basarab’’ Ploiești, de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și al lucrătorilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova.