Florin Tănăsescu

Jupân Viperin este şeful consilierilor unui candidat la prezidenţiale. Nu spunem care, că se supără Tartorul Aspirin. Ăsta din urmă e comandantul batalionului de experţi care-i arată altuia cum să fenteze electoratul în drumul spre Cotroceni.
Iar nu zicem cum se numeşte, că nu facem politică.
Amândoi erau sictiriţi de conjunctura nasoală în care trebuiau să consolideze platformele electorale ale candidaţilor. Că prea cârcotea şi mârâia norodul. Iar ei aveau nevoie de linişte, pentru a pritoci varza.
Ca urmare, Viperin şi Aspirin au pus de-un armistiţiu, pentru a lansa pe piaţă un medicament.
Aşa se face că ăştia doi – biochimişti într-o altă viaţă – au lansat pe piaţă un bulin. Sau bulină! Nu contează cum se scrie, important este efectul: anticârcoteală. Şi e sub formă de vaccin. Deci se numeşte „Anticârâin”.
Vor fi trataţi toţi care s-au îmbolnăvit de cârâială. Acută sau cronică. Adică, tot măcăne că nu le convine un candidat sau altul, că nu merg la vot, că hâr, că mâr!
Vaccinul „Anticârâin” se administrează obligatoriu celor care au sau vor împlini în ziua de votare 18 ani.
Deviza sub care se desfăşoară campania de vaccinare în masă electorală se numeşte „Fiindcă nouă ne pasă de sănătatea electorală a dumneavoastră”.
Serul se găseşte în bazinul electoral naţional. Seringile sunt de dublă folosinţă: una pentru un candidat, ailaltă – pentru celălalt.
Fiecare primar va trebui să cheme de urgenţă medicul veterinar al localităţii. Ăsta din urmă va avea ca ocupaţie principală vaccinarea votanţilor. Pisicile cu purici, câinii, găinile şi-alte orătănii să stea la coadă! Că omul este cel mai preţios capital, nu un animal sau vreo barză chioară.
Injecţia are efecte nemaipomenite. Sub efectul „Anticârâinului” – norodul va sta cuminte cam trei ani după alegeri. Marja de eroare e plus/minus o lună.
De asemenea, s-a confirmat la experimente făcute pe şoareci, că unul din zece trataţi cu serul ăsta doarme. Doi dintr-o mie, chiar cântă: „Vaaaai, ce trai pe vătrai!”.
După alegeri – că era să uităm esenţialul – va urma a doua vaccinare electorală-n masa electorală. Asta pentru a lăsa viitorul preşedinte să doarmă în linişte nu un mandat, ci două.
Precedentul există!