Consiliul Politic Național al PNL a votat duminică seară aprobarea protocolului de fuziune cu ALDE, potrivit Euractiv.ro și Hotnews.
„De acum înainte nu avem altceva de făcut decât să ne implicăm cât mai mult în activitatea noastră. Există entuziasm, există motivare și trebuie să avem încredere în forțele noastre să putem duce toate etapele anului elec­toral 2024”, a declarat șeful PNL, Nicolae Ciucă, în interiorul ședinței referitor la constituirea protocolului de fuziune cu ALDE. În septembrie 2023, Biroul Politic Național al liberalilor a votat formarea a două Comisii care să poarte negocierile privind fuziunea prin absorbție a partidului ALDE, după ce pe 22 martie 2022, PNL a aprobat protocolul de fuziune.
Discuțiile privind fuziunea au început în 2022, pe vremea când PNL era condus de Florin Cîțu. ALDE este partidul înființat de fostul președinte PNL și premier, Călin Popescu Tăriceanu, după plecarea din PNL. ALDE a guvernat, între 2016 și 2019, alături de PSD și UDMR. După ce a pierdut alegerile din 2019, Tăriceanu a plecat din funcția de președinte al partidului. Tot duminică, liberalii au votat aprobarea alianței electorale PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare.